info@debiologischetandarts.nl
058 – 216 0 216
Wist je dat mondwater of  spoelwater van de apotheek / drogist slecht voor je is?

Wist je dat mondwater of spoelwater van de apotheek / drogist slecht voor je is?

Als we aan mondwater denken, denken we meteen aan bescherming en verfrissing. Mondwater doodt bacteriën, zorgt voor minder gaatjes en werkt zelfs ontstekingen tegen. Maar wat als het wondwater dat JIJ gebruikt jouw mond misschien helemaal niet beschermt, maar eigenlijk meer vatbaar maakt voor mondklachten?

Wat is er aan de hand?
Vooral mondwateren die je over de toonbank in de supermarkt of apotheek kunt kopen bevatten agressieve ingrediënten. Deze doden de goeie bacteriën die er juist voor zorgen dat jouw mond en tanden gezond en sterk blijven. Het gaat hier vaak om alcohol bevattende, heftige spoelmiddelen. Geen wonder dat je ineens meerdere gaatjes en onstekingen krijgt!

Oplossing: maak je eigen mondwater!
Gelukkig zijn er andere manieren om jouw mondgezondheid op pijl te houden. En het is ook nog eens goedkoper ook! Je kunt met de hulp van simpele ingrediënten je eigen, gezonde en beter werkende mondwater maken.

4x je eigen spoelwater of mondwater maken

1. Zeezoutwater
Helpt tegen: tandvleesklachten en ontstekingen
Wanneer gebruiken: dagelijks
Doe 1 theelepel zeezout per kopje warmwater en spoel ongeveer 30 seconden je mond. Dit kun je meerdere keren op een dag doen als je een ontsteking hebt, anders één keer per dag. Het tandvlees neemt de mineralen uit het zout erg makkelijk op en het werkt desinfecterend.

2. Essentiële oliën
Helpt tegen: ontstekingen en slechte adem
Wanneer gebruiken: dagelijks
Ingrediënten:
– 5 druppels pepermunt
– 3 druppels kruidnagel
– 2 kaneel olie
– 2 druppels mirre
– 5 druppels melaluca
-in een glas water en spoelen.
Dagelijks. Ongeveer 30 sec in de mond houden.
Dit spoelwater werkt verfrissend en beschermd tegen verschillende mondklachten. Wij bevelen de essentiële oliën van Doterra aan. NIET INSLIKKEN!

3. Baking Soda (oftewel sodium bicarbonaat)
Helpt tegen: gaatjes
Wanneer gebruiken: dagelijks
Sodium bicarbonaat kun je in water doen en er mee spoelen, maar je kunt er ook mee poetsen. Bicarbonaat helpt tandbederf tegengaan door de zuurtegraad van de mond basisch te maken.

4. Oil pulling
Helpt tegen: ontstekingen na kaakoperatie of extractie of bij tandvleesproblemen (verdiepte pockets)
Wanneer gebruiken: dagelijks of na een kaakoperatie of extractie , 15 tot 20 minuten per dag.
Gebruik één eetlepel kokosolie eventueel met een druppel essentiële olie met water en spoel in je mond. De kokosolie trekt de bacteriën uit je bloed naar de oppervlakte die je vervolgens uitspuugt. NIET INSLIKKEN!

In onze praktijk in Leeuwarden kijken we met een holistische visie naar tandheelkunde en werken we samen met verschillende reguliere en natuurlijke zorgaanbieders. Middels lichaamsvriendelijke materialen zorgen wij ervoor dat niet alleen je mond, maar ook je lichaam als geheel in balans wordt gehouden. Wil je meer weten over de visie van de BiologischeTandarts Friesland, bekijk dan ook eens: https://www.debiologischetandarts.nl/ of maak een afspraak via: https://www.debiologischetandarts.nl/contact-aanmelden/

#mondwater #zelfmondwatermaken #oilpulling #bicarbonaat #Essentiëleoliën #Zeezoutwater