info@debiologischetandarts.nl
058 – 216 0 216

“Van de 8000 tandartsen in Nederland zijn 150 biologisch. Maak vandaag de eerste stap naar een betere mondzorg!”

“Van de 8000 tandartsen in Nederland zijn er 150 biologisch. Kies voor onze holistische benadering en zet vandaag de eerste stap naar een betere mondzorg!”

Holistische benadering

lichaamsvriendelijke-materialen-biologische-tandarts-friesland-foto

"Bij de bio-tandarts werken wij samen met andere zorgaanbieders in plaats van langs elkaar"

Het klinkt allemaal een beetje zweverig. Waar moet ik aan denken bij een holistische benadering?

Als u de naam biologische tandarts ziet en termen als ‘holistisch’ en ‘homeopathie’ voorbij ziet komen, dan kunnen wij begrijpen dat het allemaal een beetje zweverig klinkt. Maar dat is het helemaal niet. Wij doen alles wat een reguliere tandarts doet: we voeren onze behandelingen op dezelfde manier uit en hanteren ook dezelfde tarieven.

De bio-tandarts stelt samen met u een behandelplan op, zodat u een optimale mondgezondheid geniet. We zoeken naar oplossingen en voorkomen problemen in de toekomst, zoveel mogelijk. De tandarts richt zich met deze behandeling vooral op de preventieve mondzorg en geeft advies over het behouden van een gezond gebit en goede mondhygiëne.

Waar wij ons echter in onderscheiden is de manier waarop wij naar u als patiënt kijken. Holistisch betekent simpelweg dat wij naar het lichaam in zijn geheel kijken, dus niet alleen naar de mond. Door met andere zorgaanbieders samen te werken is de kans groter dat we tot een oplossing komen voor uw gezondheidsvraagstuk. Daarbij kunnen we u helpen met klachten elders in uw lichaam. We doen de behandeling altijd in samenspraak met u. In principe doen wij alles wat de reguliere tandarts doet, maar kijken we net wat verder.

chiropractie-galema-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners

Chiropractor N.H. Galema

Het functioneren van de kaak en de nek zijn nauw met elkaar verweven. Als één van de twee niet goed functioneert, dan kan dit tot problemen in het andere gedeelte veroorzaken. Als er door de tandarts vastgesteld wordt dat de primaire oorzaak van de klachten niet in het gebit is terug te vinden, dan kan een chiropractor kijken of de oorzaak gevonden kan worden in het bewegingsapparaat. Het is belangrijk om de beweging van de nek en het functioneren van de kaak te onderzoeken. Als we hier problemen signaleren, dan kan er met behulp van Chiropractische technieken en oefeningen vaak verlichting worden geboden.

Chiropractiepraktijk N.H. Galema

Smidsstraat 5
8601 WB Sneek
06-46852461
info@rugzonderpijn.nl
rugzonderpijn.nl

ugzonderpijn-partners-biologische-tandarts-friesland-foto
tigra-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners
fysiotherpeut-partners-biologische-tandarts-friesland-foto

Fysiotherapiepraktijk TIGRA Leeuwarden

De therapeuten, die werkzaam zijn bij TIGRA, zijn betrokken bij u als patiënt. Ze nemen de tijd voor u en richten zich op het aanpakken van de bron van de klachten. TIGRA heeft een breed scala aan behandelmogelijkheden, waaronder:

  • manuele therapie;
  • dry needling (ook nek-, hals- en gezichtsregio);
  • behandeling d.m.v triggerpoints manueel;
  • pointer (elektrische stimulatie);
  • EMG myofeedback en training;
  • het aan- of afleren van spanningsgerelateerd gedrag;
  • spanningsreductie door een psychosomatisch fysiotherapeut.

Door deze behandelingen kunnen veel klachten, waarvan geen oorzaak kan worden gevonden in de mond, zoals onverklaarbare tand- of kiespijn of aangezichtspijn, verholpen worden. Ook voor chronische hoofdpijn, visus-problematiek, oorsuizen en duizeligheid kunt u terecht bij deze multidisciplinaire praktijk. De combinatie van deze behandelingen bij TIGRA en de behandelingen van De Biologische Tandarts leidt tot een optimaal behandelresultaat, waarbij preventie van herhaling van klachten en zelfregulatie van de patiënt speerpunten zijn.

acupunctuur-franeker-logo biologische tandarts friesland samenwerking partners

Klassiek acupuncturist Age Osinga

Acupunctuur is een zeer doeltreffende methode bij spierklachten, ook in het hals-, nek- en kaakgebied. Daarnaast werkt het stressregulerend, waardoor tandenknarsen, spanningshoofdpijn, slaapproblemen en vermoeidheid kan worden opgelost. Ook onverklaarbare tand- of kiespijn kan heel goed met acupunctuur behandeld worden. Heeft u mondproblemen door een ongezond voedingspatroon of doordat u rook en heeft u moeite met uw leefstijl aanpassen? Ook daarvoor kan acupunctuur een doeltreffende behandeling zijn.

De samenwerking met deze klassiek werkende acupuncturist Age Osinga is daarmee ook een waardevolle aanvulling op onze praktijk. Tijdens een drie kwartier durende behandeling kan door middel van het zeer doeltreffend plaatsen van één tot maximaal vijf naalden, binnen drie behandelingen, een groot deel van uw klachten verholpen worden. Naast de klassieke acupunctuur behoren ook ooracupunctuur, Acu Silk en Guasha Therapie tot de behandelmogelijkheden.

Acupunctuur Franeker

De Hertog, 2e etage
Hertog van Saxenlaan 36j
8801 ES Franeker
06 146 01827 of 0517-234743
info@acupunctuur-franeker.nl
www.acupunctuur-franeker.nl

accupuntuur-partners-biologische-tandarts-friesland-foto

Interesse in een biologische tandheelkundige behandeling of is het tijd voor een gedegen tandcontrole?
Maak dan een afspraak bij ons of meld u aan als nieuw patiënt.

homephaat nathalie

"Mensen kiezen voor ons, omdat wij materialen gebruiken waarvan we zeker weten dat ze goed zijn voor de complete gezondheid en niet alleen voor de tanden"

Klassiek homeopaat Nathalie

Klassiek homeopaat Nathalie van der Stelt

Nathalie heeft al 15 jaar haar praktijk voor Gezinshomeopathie , eerst in Zuid-Holland, en nu vanuit Zwolle Ze heeft al veel ouders en kinderen geholpen door naar het totaalplaatje te kijken en de goede middelen in te zetten. Zij  is expert op het gebied van holistische gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk dat we in de tandartspraktijk een behandeling kunnen ondersteunen met homeopathische middelen. Denk hierbij onder andere aan pijnreductie tijdens, of na, de behandeling ontgiften en het voorkomen van ontstekingen. Ook bij angst is het mogelijk u homeopathisch te ondersteunen tijdens een behandeling of, bij extreme angst, door middel van een constitutie-behandeling.

Ook bij andere chronische- of constitutionele problemen verwijzen we u graag door naar Nathalie. Terugkerende ontstekingen, onverklaarbare zenuwpijn, doorkomende tanden of kiezen, terugtrekkend tandvlees en tandenknarsen kan goed homeopathisch opgelost worden. Heeft u, of uw kind, een zwakke aanleg van het gebit en ondanks een gezond voedingspatroon toch regelmatig tand- of mondproblemen? Ook hiervoor kunt u terecht bij de klassiek homeopaat.

Klassiek homeopaat Nathalie van der Stelt

Dokter van deenweg 108
8025BK Zwolle

0617441000

info@gezinshomeopathie.nl

www.gezinshomeopathie.nl en www.kinderhomeopathie.nl

 

New Health Centre

Het New Health Centre in Sneek is een gezondheidscentrum waar verschillende disciplines samenkomen: fysiotherapie, natuurgeneeskunde, orthomoleculaire therapie, acupunctuur en diëtetiek. Daarnaast worden er verschillende opleidingen en workshops voor therapeuten, yogadocenten en cliënten aangeboden.

De samenwerking met de Biologische Tandarts past perfect in deze holistische visie: niet alleen kijken naar de lokale klacht, maar het complete plaatje van lichaam, geest en energie in beeld brengen. De cliënt van het New Health Centre en de Biologische Tandarts kan zo zijn eigen vitaliteit optimaal benutten.

new-health-centre-biologische-tandarts-winstar-holistisch
jacob-brandsma-chiropractor-ozontandzorg-biologische-tandarts-winstar-holistisch

Jacob Brandsma Chiropractor & Ozontandzorg

Chiropractie is een manuele therapie, die het natuurlijk herstel van het lichaam bevordert. De behandeling richt zich met name op de wervelkolom, hals- en nekwervels, de schouders en het bekken. Bij, met name, pijn- en spanningsklachten in het hals- en nekgebied, waarbij de tandarts geen oorzaak in de mond vindt, kan chiropractie een effectieve behandeling zijn.

Daarnaast biedt Brandsma, als enige in Nederland, ook ozon-tandtherapie aan. Dit is een methode gericht op het behandelen van tandbederf door gebruik van ozon.