info@debiologischetandarts.nl
058 – 216 0 216

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

De werkwijze van BTF

Onze praktijkmedewerker ondersteunt u bij het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Deze is samengesteld met onze zorgpartners, en het KNMT, om uw (pijn)klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. De resultaten van de anamnese neemt de bio-tandarts samen met u door.

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde. Door de lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Ook vinden we het belangrijk dat u zich compleet op uw gemak voelt.

Indien het noodzakelijk is zal de tandarts medicatie voorschrijven. U kunt er echter ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken, die u helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Daarbij versterken ze uw gebit en gaan ze actief ontstekingen en tandbederf tegen.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

mienke balie medewerker
zoi aan het werk als tandarts

Hoe spoort de Biologische Tandarts de oorzaak van uw klacht op?

Wij zoeken, aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, naar de oorzaak van uw pijnklacht. Een mondklacht kan uiteenlopende oorzaken hebben. Daarbij kan een klacht andere klachten veroorzaken of juist een gevolg zijn van een andere aandoening.

Overgevoelige voortanden kunnen bijvoorbeeld wijzen op een nieraandoening. Het overbelasten van het gebit kan vaak gaatjes tot gevolg hebben of het knarsen van de tanden, wat weer verbonden is aan stress.

De reguliere tandarts bestrijdt uw pijn alleen via de mond. Wij kijken, als biologische tandarts, echter verder dan dat en werken daarom samen met onze zorgpartners. Wij staan u bij tot wij kunnen vaststellen waar het probleem ligt en bekijken het lichaam als geheel.

Intake

Wanneer u zich heeft ingeschreven als nieuwe patiënt ontvangt u een uitgebreide vragenlijst bij u thuis. Middels deze vragenlijst – welke is samengesteld met onze partners en het KNMT – willen we een goed beeld krijgen van uw algehele gezondheid.

Tijdens de intake nemen we de tijd om kennis met u te maken. De anamnese wordt met u doorgenomen en wij voeren uw gegevens in. Ook worden er foto’s gemaakt van uw gebit. Wanneer u recentelijk foto’s heeft laten maken bij uw vorige tandarts, dan willen we u vragen deze van tevoren op te vragen bij de tandarts.

Hierna beoordeelt de tandarts uw gebit, en de foto’s, en bespreekt u samen uw gebitsverleden. Hoe gaat het nu en wat kunt u in de toekomst verwachten? Heeft de tandarts alle informatie verzameld en beoordeeld, dan doen we als het nodig is een behandelvoorstel. Dit behandelvoorstel proberen we tijdens de intake met u te bespreken, maar het kan ook voorkomen dat hier een vervolgconsult voor nodig is.

Om uw inschrijving compleet te maken verzoeken wij u, bij het eerste bezoek, uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee te nemen. De gegevens van uw vorige tandarts ontvangen wij graag voor het eerste bezoek aan de BTF. Laat uw huidige tandarts weten dat u uw behandelgegevens naar ons wilt laten sturen. Deze gegevens mogen gestuurd worden naar info@debiologischetandarts.nl.

intake biologische tandarts
doterra, biologische tandarts frieslannd

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde

Door het gebruik van lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Indien noodzakelijk zal de tandarts u medicatie voorschrijven, maar u kunt er ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken die helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Ze helpen tevens het gebit te versterken en actief ontstekingen en tandbederf tegen te gaan.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle:
C012 – €119,69
X10 – €18,62

Kosten vervolgconsult en periodiek onderzoek:
C002 / C003 – € 25,27

Maak direct een afspraak en verbeter uw gezondheid
058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Ons Team

Mario

Biologische Tandarts

Mario

Biologische Tandarts

Ontdek Dr. Mario, het kloppende hart van Biologische Tandarts Friesland. Met een indrukwekkende reis van 13 jaar als ervaren tandarts en een achtergrond als tandtechnieker, brengt hij een uniek perspectief in onze praktijk. Na zijn opleiding als arts en tandarts in Portugal, kijkt Dr. Mario verder dan alleen tandheelkunde. Zijn diepgaande kennis van materialen en zijn holistische kijk op gezondheid vormen de basis van zijn benadering. Als fervent aanhanger van Doterra etherische oliën integreert hij deze in zijn behandelingen voor een natuurlijke en kalmerende ervaring. Buiten de praktijk om omarmt Dr. Mario de kunst van Tai Chi om innerlijke balans te bewaren. Hij bestudeert voeding en richt zich op algehele gezondheid. Zijn specialisaties, waaronder pre-orthodontie, kunstgebitten en kroon- en brugwerk, getuigen van zijn vaardigheid en toewijding aan uitmuntende zorg. Dr. Mario’s BIG-nummer: 89918154502 Bij Biologische Tandarts Friesland verwelkomen we jou in de zorgzame handen van Dr. Mario, waar tandheelkunde en holistische gezondheid samenkomen

 Mario werkt op maandag, woensdag en vrijdag. BIG- Nummer: 89918154502

Zoi

Biologische Tandarts

Zoi

Biologische Tandarts

Bent u op zoek naar een holistische tandarts in Friesland die zowel volwassenen als kinderen met hooggevoeligheid met zorg behandelt? Bij Zoi bent u aan het juiste adres. Met 9 jaar ervaring als tandarts en 2 jaar als biologische tandarts bij Biologische Tandarts Friesland, is Zoi deskundig en betrouwbaar, vooral met patiënten die angst hebben voor mondzorg. Haar passie voor holistische tandheelkunde groeide na jaren praktijkervaring in Griekenland en ze waardeert de route die ze heeft gekozen. Ze straalt bij het werken met kinderen en volwassenen, waarbij vertrouwen de basis vormt. Bij Zoi draait het om het complete welzijn van de patiënt, waarbij ze zelfs kijkt naar factoren zoals zwangerschap, voeding en slaapgedrag. Haar inzet leidt tot een optimale mondverzorging en sterke vertrouwensbanden met haar patiënten. Als eerste holistische tandarts heeft Zoi haar eigen weg uitgestippeld en werkt ze nauw samen met andere specialisten om het beste resultaat te bieden. Van het behandelen van cariës bij jonge kinderen tot het in balans brengen van darmgezondheid, Zoi’s benadering omvat het complete plaatje voor een gezonde mond en lichaam.

Zoi werkt op maandag en de donderdag BIG-nummer: 59929859002

Catia

Biologische Tandarts

Catia

Biologische Tandarts

In haar reis door de tandheelkunde heeft zij de waarde van passie en een holistische benadering van zorg ontdekt. Haar toewijding aan jouw welzijn is gegroeid met elke ervaring die zij heeft opgedaan.

Zij begon haar carrière als Algemeen Tandarts, waar zij de fundamenten van haar vak leerde en de diverse behoeften van haar patiënten begreep. Deze ervaring markeerde het begin van haar reis naar een meer holistische benadering van tandheelkunde.

In de loop der jaren heeft haar traject zich verder ontwikkeld. Hoewel zij geen endodontoloog is, heeft zij wel een specialisatie gevolgd in complexe tandheelkundige problemen, waardoor zij haar vaardigheden kon aanscherpen om deze effectief aan te pakken. Dit was een periode van diepgaand leren en groeien in haar vakgebied.

Haar passie voor tandheelkunde is altijd verweven geweest met haar interesse in holistische gezondheid. Samen met haar moeder, die jarenlang een holistisch centrum heeft beheerd, deelde zij inzichten over het belang van het integreren van tandheelkunde in het bredere spectrum van gezondheid.

Tegenwoordig is zij werkzaam als Tandarts voor Kinderen en Volwassenen bij Biologische Tandarts Friesland. Hier kan zij haar holistische en biologische principes in de praktijk brengen bij de zorg voor mensen van alle leeftijden, waarbij zij ervoor zorgt dat tandheelkundige ervaringen positief en comfortabel zijn.

Haar reis in de tandheelkunde heeft haar geleerd dat passie, holisme en onverdeelde toewijding de sleutel zijn tot het bereiken van een stralende glimlach en een gezonder leven. Laten we samenwerken aan jouw mondgezondheid en algeheel welzijn. Neem gerust contact op om jouw tandheelkundige reis te starten! Catia werkt op maandag, woensdag en donderdag. Haar big nummer is: 39930677602

Erna

Balie medewerker

Erna

Balie medewerker

Natuurlijke en toegewijde baliemedewerker, Erna, verwelkomt je bij Biologische Tandarts Friesland. Met een hart vol passie voor biologische tandheelkunde en homeopathische benaderingen, begeleidt ze je met warmte en expertise. Erna’s diepgaande kennis en inlevingsvermogen zorgen ervoor dat je je direct op je gemak voelt. Ontmoet onze affiniteit-gedreven teamlid en ontdek de zorg die je verdient, vanaf het moment dat je binnenstapt.

Mienke

Balie medewerker

Mienke

Balie medewerker

Ontmoet Mienke, de hartelijke balie medewerkster van Biologische Tandarts Friesland. Haar gedrevenheid en passie zijn voelbaar zodra je onze praktijk binnenstapt. Mienke’s reis heeft haar geleid naar een punt waarop holistisch denken en handelen van onschatbare waarde zijn geworden voor haar kijk op gezondheid. Met haar warme glimlach en aandacht voor detail verwelkomt Mienke elke patiënt met open armen. Haar begrip van het belang van holistisch welzijn geeft haar een uniek perspectief op de zorg die we bieden. Of je nu een nieuwkomer bent of een vertrouwd gezicht, Mienke zorgt ervoor dat je je gehoord en begrepen voelt. Bij Biologische Tandarts Friesland is Mienke’s toewijding aan holistische zorg een bron van inspiratie voor ons allemaal.

Petra

Tandartsassistente

Petra

Tandartsassistente

Ontmoet Petra, onze toegewijde tandartsassistente bij Biologische Tandarts Friesland. Samen met onze tandarts streeft ze ernaar om holistische zorg naar een hoger niveau te tillen. Petra’s diepe betrokkenheid bij biologische tandheelkunde en haar inzet voor holistische benaderingen maken haar een onschatbaar lid van ons team. Met een vriendelijke glimlach en een passie voor het welzijn van onze patiënten, staat Petra altijd klaar om te ondersteunen en te begeleiden. Bij Biologische Tandarts Friesland geloven we in een gezonde glimlach, van binnen en van buiten, en Petra belichaamt deze filosofie in alles wat ze doet.

Mirjam

Tandarts Assistente

Mirjam

Tandarts Assistente

Maak kennis met Mirjam, een waardevolle en veelzijdige kracht binnen onze praktijk bij Biologische Tandarts Friesland. Met een indrukwekkend scala aan vaardigheden, waaronder tandartsassistente, preventie assistente en kaakchirurg assistent, draagt ze bij aan elk facet van onze zorgverlening. Haar diepgaande kennis en passie voor holistische benaderingen maken haar tot een ware aanwinst. Mirjam’s reis stopt hier niet – ze heeft plannen om haar rol uit te breiden en ook als preventie assistente te gaan werken. Haar betrokkenheid bij holistisch werken en denken sluit naadloos aan bij onze filosofie. Met Mirjam aan boord, kunnen onze patiënten vertrouwen op haar deskundige begeleiding en ondersteuning voor een gezonde glimlach, binnen en buiten.

Rebecca

Praktijk medewerker

Rebecca

Praktijk medewerker

Rebecca, een toegewijde marketingprofessional met een passie voor holistische tandheelkunde, brengt al 7 jaar haar expertise naar onze biologische tandartspraktijk in Friesland. Wat ooit begon als een reis in de wereld van de gezondheidszorg heeft zich ontwikkeld tot een onschatbare bijdrage aan onze praktijk op verschillende gebieden. Met een diepgaand begrip van zowel de holistische benadering van tandheelkunde als de finesses van effectieve marketingcommunicatie, speelt Rebecca een cruciale rol in het verbinden van onze praktijk met mensen die onze waarden delen. Haar vermogen om complexe medische concepten om te zetten in heldere, toegankelijke boodschappen, helpt onze patiënten te begrijpen wat onze benadering zo bijzonder maakt. Naast haar marketingtaken heeft Rebecca ook een essentiële rol op zich genomen bij werving en selectie. Met haar scherp oog voor talent en haar inzicht in de behoeften van onze praktijk, heeft ze geholpen bij het aantrekken van teamleden die niet alleen bekwaam zijn, maar ook resoneren met onze visie op biologische tandheelkunde. Rebecca’s reis vanuit de marketingwereld naar onze tandartspraktijk illustreert haar flexibiliteit en toewijding aan groei. Haar passie voor het bevorderen van gezondheid en welzijn, gecombineerd met haar professionele vaardigheden, maken haar een onschatbare schakel in ons team. Met haar bijdrage blijven we ons inzetten voor de missie om holistische tandheelkunde toegankelijk te maken voor onze gemeenschap in Friesland.

Ali

Biologische Tandarts

Ali

Biologische Tandarts

Ali, Profiel tekst komt

Huisregels van BTF

Regels bestaan er om het leven wat aangenamer en gezelliger te maken. Daarom hebben wij als praktijk ook een aantal huisregels samengesteld die wij belangrijk vinden voor u als patiënt. U weet zo wat u te wachten staat wanneer u patiënt wordt bij onze praktijk. Dit zijn onze huisregels:

Wij verzoeken u 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn in de praktijk, zodat u uw aanwezigheid kunt melden bij onze receptionist.

Indien uw e-mailadres of telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u voor de geplande afspraak een herinneringsmail of sms met de datum en tijd.

Deze afspraakherinnering is een service van ons waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. U blijft zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de geplande afspraak. Mail kan in de spam-box terechtkomen of u niet bereiken als de mailbox vol is. Indien de mail in de spam-box komt kunt u in uw mailprogramma aangeven dat u onze mail wél wilt ontvangen.

Voor uw afspraak reserveren wij een behandelkamer en tijd van onze zorgverlener(s).
Wanneer u een afspraak niet kunt nakomen dient u de afspraak minimaal 48 uur voor aanvang te annuleren. Is de afzegging korter dan 48 uur van te voren dan wordt het bedrag voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht, met een minimum van €25,00 (ook wanneer u de afspraak bent vergeten)
Wanneer u ziek bent of een andere zwaarwegende reden hebt om binnen die 48 uur af te zeggen, dan wordt 50% de gereserveerde tijd in rekening gebracht, met een minimum van €25,00

Als u meer dan 3 keer niet verschijnt zonder uw afspraak te annuleren, dan zullen wij onze behandelrelatie moeten beëindigen. Zorg er dus voor dat u op tijd annuleert indien u verhinderd bent.

Tot 48 uur van tevoren kunt u de afspraak geheel kosteloos verzetten. Bent u verhinderd? Bel direct met: 058  216 0 216

Mocht u geen tijd hebben gehad om voor de tandartsafspraak uw tanden te poetsen, dan kunt u gerust aan de receptionist een tandenborstel en tandpasta vragen. Dat maakt het proces een stuk aangenamer voor iedereen.

Zijn er veranderingen in uw medicijngebruik of gezondheid? Geef dit dan door aan de tandarts of receptionist. Wellicht is dit van invloed op uw tandheelkundige behandeling, want wij willen complicaties te allen tijde voorkomen.

Bent u verhuisd of bent u van verzekering overgestapt? Wij vragen u dit zo spoedig mogelijk via 058  216 0 216 of per mail door te geven.

Voor het herinneren aan uw afspraak en het verzenden van de nota is het belangrijk dat wij over de juiste gegevens beschikken. Zijn er wijzigingen, geef die dan altijd aan ons door. Heeft u geen afspraak herinnering of nota ontvangen, dan hebben wij mogelijk geen juiste gegevens van u in ons bestand.

Het zou vervelend zijn als wij extra kosten voor een gemiste afspraak of een onbetaalde nota in rekening moeten brengen wegens onjuiste gegevens. Geef wijzigingen dus altijd direct aan ons door en controleer uw gegevens bij iedere afspraak.

Soms kunnen behandelingen langer duren dan gepland, want wij zijn onderdeel van de zorgsector. Wij zullen de gereserveerde tijd, die voor u gepland staat, altijd zo optimaal mogelijk benutten. Helaas kan dit betekenen dat u een tijdje moet wachten of dat er uitloop ontstaat. Wij proberen u hier tijdig over te informeren.

Klachten over BTF

werkwijze-klachten-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Ik heb een klacht. Waar kan ik hiermee naar toe?

Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, want wij willen u optimaal van dienst zijn. Wij begrijpen dat het weleens voor kan komen dat u het niet eens bent met bepaalde behandelingen. Heeft u een klacht over onze praktijk, werkwijze of vindt u dat wij onjuist hebben behandeld? Kom dit dan eerst met ons bespreken. Openheid en transparantie zijn kernwaarden van onze praktijk, dus hopelijk kunnen wij u uitleggen waarom wij op een bepaalde manier gehandeld hebben. Uiteraard staan wij altijd open voor feedback!

Mochten wij er samen niet uitkomen, dan kunt u uiteraard terecht bij de klachtenregeling waarbij wij zijn aangesloten. Deze regeling voldoet aan alle eisen die de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aan iedere zorgaanbieder stelt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bel of mail ons voor meer informatie:

058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat het betaalproces in zijn werk?

De nota voor uw behandeling ontvangt u binnen 10 dagen rechtstreeks van onze praktijk. Wij bieden deze eerst aan bij uw verzekeraar en u ontvangt van ons de nota voor het resterende bedrag. U hoeft deze dus niet zelf bij uw verzekeraar aan te bieden. De factuur ontvangt u per e-mail met daarin een Ideal betaallink. Zo betaalt u de nota veilig en snel. Als wij geen (juist) emailadres van u hebben ontvangt u de nota per post. Het is daarom belangrijk dat wij de beschikking hebben over de juiste adres gegevens. Heeft u geen factuur ontvangen, laat het ons dan weten, dan kunnen wij uw gegevens controleren en zo nodig aanpassen.

Heeft uw een vraag over de nota, neem dan altijd onmiddellijk contact op met ons via uwnota@debiologischetandarts.nl

Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er extra kosten in rekening gebracht moeten worden.

Betalingsregeling treffen
Komt het even niet uit om uw nota direct te voldoen, neem dan contact met ons op. Dat kan via de link in uw digitale nota, door een email te sturen aan uwnota@debiologischetandarts.nl of te bellen naar 058-2160216
Wij helpen u graag en denken met u mee om uw factuur op een passende wijze te kunnen voldoen.

Heeft u een vraag over een eerdere nota die u van Infomedics heeft ontvangen?
Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Het is bij ons ook mogelijk om uw rekening contant aan de balie te voldoen.

Wij zijn niet aansprakelijk voor extra (incasso)kosten die kunnen ontstaan wegens :

  • onjuiste adres en/of contactgegevens
  • het niet tijdig reageren op een klacht na de behandeling
  • het niet tijdig reageren op een onterechte/ onjuiste nota
  • het niet of te laat betalen van een factuur

Hier vindt u alles over de tarieven in de mondzorg.

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te voldoen, zodat wettelijke incassokosten worden voorkomen.

erna balie medewerker

"De biologische tandarts heeft het beste van twee werelden: ze passen reguliere behandelmethoden toe én gebruiken lichaamsvriendelijke materialen”

Betalingen & Prijzen

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat het betaalproces in zijn werk?

De nota voor uw behandeling ontvangt u binnen 10 dagen rechtstreeks van onze praktijk. Wij bieden deze eerst aan bij uw verzekeraar en u ontvangt van ons de nota voor het resterende bedrag. U hoeft deze dus niet zelf bij uw verzekeraar aan te bieden. De factuur ontvangt u per e-mail met daarin een Ideal betaallink. Zo betaalt u de nota veilig en snel. Als wij geen (juist) emailadres van u hebben ontvangt u de nota per post. Het is daarom belangrijk dat wij de beschikking hebben over de juiste adres gegevens. Heeft u geen factuur ontvangen, laat het ons dan weten, dan kunnen wij uw gegevens controleren en zo nodig aanpassen.

Heeft uw een vraag over de nota, neem dan altijd onmiddellijk contact op met ons via uwnota@debiologischetandarts.nl

Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er extra kosten in rekening gebracht moeten worden.

Betalingsregeling treffen
Komt het even niet uit om uw nota direct te voldoen, neem dan contact met ons op. Dat kan via de link in uw digitale nota, door een email te sturen aan uwnota@debiologischetandarts.nl of te bellen naar 058-2160216
Wij helpen u graag en denken met u mee om uw factuur op een passende wijze te kunnen voldoen.

Heeft u een vraag over een eerdere nota die u van Infomedics heeft ontvangen?
Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Het is bij ons ook mogelijk om uw rekening contant aan de balie te voldoen.

Wij zijn niet aansprakelijk voor extra (incasso)kosten die kunnen ontstaan wegens :

  • een niet ontvangen factuur door onjuiste adres en/of contactgegevens
  • het niet tijdig reageren op een klacht na de behandeling
  • het niet tijdig reageren op een onterechte/ onjuiste nota
  • het niet of te laat betalen van een factuur

Hier vindt u alles over de tarieven in de mondzorg.

Alle tandartsen in Nederland moeten hun tarieven baseren op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo ook de biologische tandarts. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u dus niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie gekregen van ‘duurder’, als u bijvoorbeeld naar het prijsverschil tussen biologische en non-biologische eten kijkt. Voor de bio-tandarts is dat gelukkig niet het geval!

kinder tandarts biologische tandarts

"De biologische tandarts is het beste van twee werelden: wij passen reguliere behandelmethoden toe en gebruiken lichaamsvriendelijke middelen”