info@debiologischetandarts.nl

058 – 216 0 216

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

Door onze werkwijze kijken wij naar de gehele mens. Daarbij zijn openheid en transparantie onze grootste kernwaarden.

De werkwijze van BTF

Onze praktijkmedewerker ondersteunt u bij het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Deze is samengesteld met onze zorgpartners, en het KNMT, om uw (pijn)klachten zo goed mogelijk in kaart te brengen. De resultaten van de anamnese neemt de bio-tandarts samen met u door.

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde. Door de lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Ook vinden we het belangrijk dat u zich compleet op uw gemak voelt.

Indien het noodzakelijk is zal de tandarts medicatie voorschrijven. U kunt er echter ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken, die u helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Daarbij versterken ze uw gebit en gaan ze actief ontstekingen en tandbederf tegen.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

lichaamsvriendelijke-materialen-biologische-tandarts-friesland-foto-leeuwarden
wortelkanaalbehandeling-behandelingen-biologische-tandarts-friesland-foto

Hoe spoort de Biologische Tandarts de oorzaak van uw klacht op?

Wij zoeken, aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, naar de oorzaak van uw pijnklacht. Een mondklacht kan uiteenlopende oorzaken hebben. Daarbij kan een klacht andere klachten veroorzaken of juist een gevolg zijn van een andere aandoening.

Overgevoelige voortanden kunnen bijvoorbeeld wijzen op een nieraandoening. Het overbelasten van het gebit kan vaak gaatjes tot gevolg hebben of het knarsen van de tanden, wat weer verbonden is aan stress.

De reguliere tandarts bestrijdt uw pijn alleen via de mond. Wij kijken, als biologische tandarts, echter verder dan dat en werken daarom samen met onze zorgpartners. Wij staan u bij tot wij kunnen vaststellen waar het probleem ligt en bekijken het lichaam als geheel.

Intake

Wanneer u zich heeft ingeschreven als nieuwe patiënt ontvangt u een uitgebreide vragenlijst bij u thuis. Middels deze vragenlijst – welke is samengesteld met onze partners en het KNMT – willen we een goed beeld krijgen van uw algehele gezondheid.

Tijdens de intake nemen we de tijd om kennis met u te maken. De anamnese wordt met u doorgenomen en wij voeren uw gegevens in. Ook worden er foto’s gemaakt van uw gebit. Wanneer u recentelijk foto’s heeft laten maken bij uw vorige tandarts, dan willen we u vragen deze van tevoren op te vragen bij de tandarts.

Hierna beoordeelt de tandarts uw gebit, en de foto’s, en bespreekt u samen uw gebitsverleden. Hoe gaat het nu en wat kunt u in de toekomst verwachten? Heeft de tandarts alle informatie verzameld en beoordeeld, dan doen we als het nodig is een behandelvoorstel. Dit behandelvoorstel proberen we tijdens de intake met u te bespreken, maar het kan ook voorkomen dat hier een vervolgconsult voor nodig is.

Om uw inschrijving compleet te maken verzoeken wij u, bij het eerste bezoek, uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee te nemen. De gegevens van uw vorige tandarts ontvangen wij graag voor het eerste bezoek aan de BTF. Laat uw huidige tandarts weten dat u uw behandelgegevens naar ons wilt laten sturen. Deze gegevens mogen gestuurd worden naar info@debiologischetandarts.nl.

BTF-omroep-fryslan-omslag-foto-jessica-biologische-tandarts-friesland
werkwijze-intake-aanmelding-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Alle behandelingen bij de BTF voldoen aan alle richtlijnen van de reguliere tandheelkunde

Door het gebruik van lichaamsvriendelijke materialen, en onze holistische benadering, zorgen wij ervoor dat u de beste resultaten krijgt. Wij vinden het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Indien noodzakelijk zal de tandarts u medicatie voorschrijven, maar u kunt er ook voor kiezen homeopathische middelen te gebruiken die helpen bij wondgenezing, pijnbestrijding en angstreductie. Ze helpen tevens het gebit te versterken en actief ontstekingen en tandbederf tegen te gaan.

Wanneer bepaalde klachten een dieperliggende oorzaak hebben, dan kan de tandarts u eventueel doorverwijzen naar één van onze partners.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle:
C28            103,16
X RBW       16,05

Kosten vervolgconsult en periodiek onderzoek:
C11              21,78

Maak direct een afspraak en verbeter uw gezondheid
058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Ons Team

Jessica

Holistische kindertandarts

Jessica

Holistische kindertandarts

Jessica heeft nu 27 jaar ervaring als tandarts en heeft zich de laatste 13 jaar met holistische tandheelkunde bezig gehouden. Ze heeft 12 jaar haar eigen holistische tandartspraktijk in Portugal gehad. Jessica heeft interesse, en jarenlange ervaring, in het behandelen van kinderen en hoog sensitieve mensen. Zij kijkt niet alleen naar het gebit, maar naar de hele mens. Ze legt verbanden tussen de organen en de tanden en kijkt naar de algehele gezondheid. Ook het geestelijke aspect krijgt aandacht. Jessica werkt graag samen met, en verwijst ook door naar, meerdere disciplines zodat er een totaal advies kan worden gegeven. Haar persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u voelt dat er naar ú geluisterd wordt en dat uw gezondheid van belang is. Zij combineert haar jarenlange ervaring als holistisch tandarts met haar interesse in psycho-emotionele gezondheid, Ayurveda en spiritualiteit.

BIG geregistreerd Tandarts onder nummer: 19032365202

Alja

Bio-energetische tandarts

Alja

Bio-energetische tandarts

Als u op zoek bent naar een biologische tandarts met aandacht voor de persoon, dan zit u bij Alja in de juiste stoel. Zij werkt al 22 jaar als tandarts, waarvan ruim 16 jaar biologisch. Alja biedt u altijd een zeer persoonsgerichte behandeling, waarbij gekeken wordt naar het totaalplaatje.

Waar komen uw klachten vandaan? De mens is complex en alles staat met elkaar in verbinding, deze tandarts luistert oprecht naar u.

Alja is ook werkzaam bij Tandartspraktijk Blokzijl in Blokzijl.

BIG geregistreerd Tandarts onder nummer: 39048952902

Zoi

Junior biologische tandarts

Zoi

Junior biologische tandarts

Bent u opzoek naar een tandarts, die sensitief omgaat met mensen die hoog gevoelig zijn? Dan zit u bij Zoi op de juiste stoel. In haar behandeling- en benaderingswijze is Zoi als tandarts zeer deskundig en betrouwbaar, als het om patiënten met angst voor een mondzorgbehandeling gaat. Zoi werkt al 9 jaar als reguliere tandarts. Sinds een jaar is zij junior biologische tandarts en werkt daarom onder supervisie van een senior biologische tandarts. In haar vrije tijd geniet ze van de natuur.

Erna

Receptioniste

Erna

Receptioniste

Erna werkt als receptionist. Van jongs af aan heeft zij affiniteit met tandheelkunde en homeopathie. Daarom voelt Erna zich bij de Biologische Tandartspraktijk Friesland helemaal op haar plek. Familie en vrienden zijn belangrijk voor haar. Zij heeft een gelukkig gezin en is trotse moeder van twee dochters en een zoon. Ook vindt ze een gezond- en verantwoord leven belangrijk, door te sporten en hard te lopen.

Marianne

Tandartsassistente

Marianne

Tandartsassistente

Tijdens haar opleiding heeft Marianne leerervaring in Den Haag, bij de afdeling ‘bijzondere tandheelkunde in het Juliana Kinder-Ziekenhuis’ opgedaan. Na haar studie heeft zij bij verschillende tandartsen en bij een kaakchirurg in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gewerkt. Vervolgens heeft Marianne als tandartsassistent bij een praktijk in Vollenhove gewerkt. Wij zijn blij, dat zij in april 2019 bij de Biologische Tandartspraktijk Friesland is komen werken. Marianne woont met haar man en twee kinderen in Kraggenburg. Haar hobby’s zijn grimeren en regisseren bij een toneelgezelschap. Daarnaast is zij overblijf-begeleider op een basisschool, houdt zij van handwerken en lezen.

Marianne is ook werkzaam bij Tandartspraktijk Blokzijl. Zij is hét betrouwbare gezicht en aanspreekpunt voor onze patiënten in de praktijk.

Laura

Praktijkmanager

Laura

Praktijkmanager

Diana

Tandartsassistente i.o.

Diana

Tandartsassistente i.o.

Diana volgt een opleiding voor tandartsassistent. Daarnaast is zij moeder van twee zonen, Yin Yoga-instructeur, spiritueel ontwikkelt en vaak in de natuur te vinden.

Linde

Tandarts assistente

Linde

Tandarts assistente

Linde is onze kindertandarts assistente. Ze is moeder van 2 meiden. Sinds 2008 werkt ze in de tandheelkunde en sinds december 2020 bij de Biologische tandarts Friesland. Ze is graag op het water in de zomer en in de natuur.

Reina

Balie medewerker

Reina

Balie medewerker

Reina is onze receptioniste. Voordat ze bij de biologische tandarts ging werken was ze (balie)assistente in de praktijk van een complementair werkende arts. Hier ligt de basis voor haar belangstelling voor de holistische benadering in de gezondheidszorg. Ze vindt het belangrijk dat uw bezoek aan de praktijk prettig verloopt en hoop daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Ze is getrouwd ze hebben vier zonen en één (schoon)dochter. In haar vrije tijd leest ze graag een spannend boek. Daarnaast haak en (leg)puzzelt ze graag. Wanneer het mooi weer is vindt ze het fijn om in de tuin bezig te zijn.

Ingrid

Holistische mondhygiëniste

Ingrid

Holistische mondhygiëniste

Ingrid is de holistisch Mondhygiëniste en een aanwinst voor de praktijk. Ze heeft veel holistische cursussen gevolgd. Stelt altijd de patiënt centraal voor haar handelen. Ze is moeder van een zoon. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met gezondheid en spiritualiteit.

Huisregels van BTF

Regels bestaan er om het leven wat aangenamer en gezelliger te maken. Daarom hebben wij als praktijk ook een aantal huisregels samengesteld die wij belangrijk vinden voor u als patiënt. U weet zo wat u te wachten staat wanneer u patiënt wordt bij onze praktijk. Dit zijn onze huisregels:

Wij verzoeken u 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn in de praktijk, zodat u uw aanwezigheid kunt melden bij onze receptionist.

Indien uw e-mailadres of telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u voor de geplande afspraak een herinneringsmail of sms met de datum en tijd.

Deze afspraakherinnering is een service van ons waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. U blijft zelf verantwoordelijk voor het nakomen van de geplande afspraak. Mail kan in de spam-box terechtkomen of u niet bereiken als de mailbox vol is. Indien de mail in de spam-box komt kunt u in uw mailprogramma aangeven dat u onze mail wél wilt ontvangen.

Voor uw afspraak reserveren wij een behandelkamer en tijd van onze zorgverlener(s). Daarom verzoeken wij u om afspraken alleen in uiterste noodzaak, uiterlijk 24 uur van tevoren (via telefoon of email) af te zeggen. Bij het niet nakomen of niet tijdig annuleren van de gemaakte afspraak zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd van zorgverlener(s) en behandelruimte. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Tot 48 uur van tevoren kunt u de afspraak geheel kosteloos verzetten. Bent u verhinderd? Bel direct met: 058  216 0 216

Mocht u geen tijd hebben gehad om voor de tandartsafspraak uw tanden te poetsen, dan kunt u gerust aan de receptionist een tandenborstel en tandpasta vragen. Dat maakt het proces een stuk aangenamer voor iedereen.

Zijn er veranderingen in uw medicijngebruik of gezondheid? Geef dit dan door aan de tandarts of receptionist. Wellicht is dit van invloed op uw tandheelkundige behandeling, want wij willen complicaties te allen tijde voorkomen.

Bent u verhuisd of bent u van verzekering overgestapt? Wij vragen u dit zo spoedig mogelijk via 058  216 0 216 of per mail door te geven.

Let op!

Voor uw afspraak reserveren wij een behandelkamer en tijd van onze zorgverlener(s). Daarom verzoeken wij u om afspraken alleen in uiterste noodzaak, uiterlijk 24 uur van tevoren (via telefoon of email) af te zeggen. Bij het niet nakomen of niet tijdig annuleren van de gemaakte afspraak zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd van zorgverlener(s) en behandelruimte. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Kosten intake en eerste controle
Uitgebreide medische anamnese, intake en controle:
C28             103,16
X RBW       16,05

Kosten vervolgconsult en periodiek onderzoek:
C11              21,78

Kosten voor een behandeling per 15 minuten:

C90 15 mn   37.50

Als u meer dan 3 keer niet verschijnt zonder uw afspraak te annuleren, dan zullen wij onze behandelrelatie moeten beëindigen. Zorg er dus voor dat u op tijd annuleert, indien u verhinderd bent.

Soms kunnen behandelingen langer duren dan gepland, want wij zijn onderdeel van de zorgsector. Wij zullen de gereserveerde tijd, die voor u gepland staat, altijd zo optimaal mogelijk benutten. Helaas kan dit betekenen dat u een tijdje moet wachten of dat er uitloop ontstaat. Wij proberen u hier tijdig over te informeren.

Klachten over BTF

werkwijze-klachten-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

Ik heb een klacht. Waar kan ik hiermee naar toe?

Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel, want wij willen u optimaal van dienst zijn. Wij begrijpen dat het weleens voor kan komen dat u het niet eens bent met bepaalde behandelingen. Heeft u een klacht over onze praktijk, werkwijze of vindt u dat wij onjuist hebben behandeld? Kom dit dan eerst met ons bespreken. Openheid en transparantie zijn kernwaarden van onze praktijk, dus hopelijk kunnen wij u uitleggen waarom wij op een bepaalde manier gehandeld hebben. Uiteraard staan wij altijd open voor feedback!

Mochten wij er samen niet uitkomen, dan kunt u uiteraard terecht bij de klachtenregeling waarbij wij zijn aangesloten. Deze regeling voldoet aan alle eisen die de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector aan iedere zorgaanbieder stelt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Bel of mail ons voor meer informatie:

058  216 0 216
info@debiologischetandarts.nl

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat het betaalproces in zijn werk?

U bent net bij de Biologische Tandarts in Friesland geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer en hoe u de rekening dient te voldoen. Al het betalingsverkeer tussen patiënt en zorgverlener gebeurt in Nederland via Infomedics. Enkele dagen tot een week na uw behandeling ontvangt u een rekening van dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het aanpakken van uw mondklachten!

U ontvangt uw rekening van Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom werken wij samen met Infomedics voor het versturen en innen van onze rekeningen.
Dit betekent dat u een rekening voor de zorg krijgt van Infomedics.

Bent u het niet eens met een ontvangen factuur of heeft u een klacht, neem dan altijd onmiddellijk contact op met ons via klachten@winstar.nl

Onze beleidsmedewerker zal binnen 5 werkdagen contact opnemen om samen met u een oplossing te vinden.

Wij zijn niet aansprakelijk voor extra (incasso)kosten welke door Infomedics aan u in rekening zijn gebracht wegens onjuiste adres en/of contactgegevens, het niet of te laat betalen van een factuur, het niet tijdig reageren op een klacht na de behandeling of een onterechte/ onjuiste nota.

 Regel het online!

Op de website van Infomedics kunt u veel zaken rondom de betaling van uw rekening snel en eenvoudig regelen, denk bijvoorbeeld aan:

Status van uw betaling controleren

Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het betalingskenmerk (cijferreeks) in die op rekening staat en controleer of uw rekening is betaald. Als dit niet het geval is kunt u direct betalen via iDEAL.

Betalingsregeling treffen

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u kosteloos uitstel van betaling aanvragen. Ook kunt u tegen kosten een betalingsregeling treffen. Online vindt u ook meer informatie over het Infomedics Betaalplan.

Veelgestelde vragen bekijken

Als u een vraag heeft, kunt u het antwoord daarop meestal vinden onder veelgestelde vragen. Anders kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics.

Heeft u toch nog een vraag?
Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te voldoen. Hier vindt u onze tarieven per behandeling.

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te voldoen, zodat wettelijke incassokosten worden voorkomen.

werkwijze-betalingen-prijzen-biologische-tandarts-friesland-leeuwarden

"De biologische tandarts heeft het beste van twee werelden: ze passen reguliere behandelmethoden toe én gebruiken lichaamsvriendelijke materialen”

Betalingen & Prijzen

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

U bent net langs geweest voor een afspraak en vraagt zich nu af wanneer en hoe u de rekening dient te betalen. Al het betalingsverkeer tussen u en ons vindt plaats via Infomedics. Enkele dagen, tot een week, na uw behandeling ontvangt u een factuur van dit bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties. Zij nemen het werk uit onze handen, zodat wij meer tijd hebben voor het aanpakken van uw mondklachten!

U ontvangt uw rekening van Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom werken wij samen met Infomedics voor het versturen en innen van onze rekeningen.
Dit betekent dat u een rekening voor de zorg krijgt van Infomedics.

Bent u het niet eens met een ontvangen factuur of heeft u een klacht, neem dan altijd onmiddellijk contact op met ons via klachten@winstar.nl

Onze beleidsmedewerker zal binnen 5 werkdagen contact opnemen om samen met u een oplossing te vinden.

Wij zijn niet aansprakelijk voor extra (incasso)kosten welke door Infomedics aan u in rekening zijn gebracht wegens onjuiste adres en/of contactgegevens, het niet of te laat betalen van een factuur, het niet tijdig reageren op een klacht na de behandeling of een onterechte/ onjuiste nota.

 Regel het online!

Op de website van Infomedics kunt u veel zaken rondom de betaling van uw rekening snel en eenvoudig regelen, denk bijvoorbeeld aan:

Status van uw betaling controleren

Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het betalingskenmerk (cijferreeks) in die op rekening staat en controleer of uw rekening is betaald. Als dit niet het geval is kunt u direct betalen via iDEAL.

Betalingsregeling treffen

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u kosteloos uitstel van betaling aanvragen. Ook kunt u tegen kosten een betalingsregeling treffen. Online vindt u ook meer informatie over het Infomedics Betaalplan.

Veelgestelde vragen bekijken

Als u een vraag heeft, kunt u het antwoord daarop meestal vinden onder veelgestelde vragen. Anders kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics.

Heeft u toch nog een vraag?
Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Het is bij ons ook mogelijk om contant uw rekening te voldoen. Hier vindt u onze tarieven per behandeling.

Alle tandartsen in Nederland moeten hun tarieven baseren op de algemene tandartstarieven van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Zo ook de biologische tandarts. Onze behandelingen zijn dus niet duurder dan bij de gewone tandarts.

Laat u dus niet weerhouden door het feit dat de naam een stuk duurder klinkt! Het woord biologisch heeft de afgelopen jaren jammer genoeg de connotatie gekregen van ‘duurder’, als u bijvoorbeeld naar het prijsverschil tussen biologische en non-biologische eten kijkt. Voor de bio-tandarts is dat gelukkig niet het geval!

Let op! Wij willen u vragen om vóór de uiterste betaaldatum uw rekening te betalen, om te voorkomen dat er wettelijke incassokosten in rekening gebracht worden.

biologische tandarts leeuwarden

"De biologische tandarts is het beste van twee werelden: wij passen reguliere behandelmethoden toe en gebruiken lichaamsvriendelijke middelen”