info@debiologischetandarts.nl
058 – 216 0 216

tandarts controle

Wanneer moet ik langskomen voor een
Mondhygiëne preventie behandeling?

Wat kan de oorzaak zijn van een ongezonde mond ? Hoe worden de tanden gepoetst? Wordt er voldoende gestookt? Is er een vitamine D, K2, calcium of omega 3 te kort in het bloed? Bent u zwanger? Waar bestaat de voeding uit? Hoe zit het met snurken, slapen met open mond en tandenknarsen? Is de darmflora uit balans? Ja, u leest het goed, ook de darmen zijn van invloed op een gezonde mond. Gaatjes, vergroeiingen en ontstekingen vormen zich wanneer een lichaam uit balans is

De symptomen zijn >

Heeft u een of meer van deze symptomen, dan kunt u het beste en afspraak met ons maken. Wij raden u aan elke 6 maanden op controle te komen.

  • Tandplak;
  • Cariës, oftewel gaatjes;
  • Een slechte adem;
  • Parodontitis, een ontsteking van het kaakbot;
  • Tandvleesontsteking: het tandvlees gaat bloeden tijdens het poetsen.
[/vc_row_inner

Hoe houd ik mijn mond zelf gezond?

Het is belangrijk om te weten hoe u uw eigen mond zoveel mogelijk zelf gezond houdt. Hieronder hebben wij een paar tips:

Poets tweemaal per dag minimaal twee minuten lang!

Vervang de tandenborstel, of opzetborstel, elke drie maanden. Als de borstelharen uit elkaar gaan staan is het al eerder tijd voor vervanging.

Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van suikerhoudende dranken.

Poets uw tanden een halfuur nadat u iets gegeten, of gedronken, heeft, want het glazuur is vlak na het eten of drinken nog zacht.

Gebruik eventueel natuurlijke supplementen in overleg met een orthomoleculaire voedingsdeskundige om uw mond te versterken.

Overleg met een homeopaat wanneer u van nature een slecht gebit heeft. Hij kan door middel van een constitutie-behandeling de gezondheid van uw mond en tanden versterken.

Belangrijk: reinig ook tussen de tanden en kiezen met een stoker, een rager of floss. Als u dit niet doet, dan kan er tandsteen ontstaan.

Patiënten Feedback

Ook raden wij biologische mondzorgproducten aan, zoals Weleda, om zo weinig mogelijk kleurstoffen binnen te krijgen, zoals monomeer. Ontstekingen in uw mond kunnen leiden tot reumatische klachten of degeneratieve ziekten als multiple sclerose en mogelijk kanker. Wij houden rekening met de impact van zulke gebitsbehandelingen op uw lichaam en proberen de gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

[/vc_column][/vc_row]

Mijn tanden zijn gevoelig voor koude dranken.
Wat is er aan de hand?

Vaak zijn gevoelige tanden bij het drinken van koude dranken (of juist warme) een indicatie van een ontsteking in uw tandvlees. Als het binnenste weefsel van de tand ontstoken is, dan heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig. Hiervoor kunt u het beste zo spoedig mogelijk een afspraak maken, want als u te lang niks doet, dan kan de ontsteking zenuwklachten in uw tanden en kiezen veroorzaken.

In de wortel van de tand bevinden zich één, of meerdere, wortelkanalen die gevuld zijn met tandmerg of pulpa. Dit bestaat uit bloedvaten en bind- en zenuwweefsel. Bij een ontstoken wortelkanaal is de pulpa ontstoken. Maak direct een afspraak voor een mondhygiëne behandeling!

Tandbederf is de meestvoorkomende oorzaak van een wortelkanaalontsteking. Tandbederf wordt veroorzaakt door zuurvormende bacteriën (streptococcus mutans), die suikers en zetmeel omzetten naar zuur, waardoor het tandglazuur kan oplossen. Hierdoor ontstaan gaatjes. Lekkende vullingen, of een harde klap op uw gebit, kan ook de oorzaak zijn van een ontsteking.